Ecowesp in de media

Behalve op Twitter (wespenvriend) probeert Ecowesp ook via andere kanalen een positieve boodschap over wespen naar buiten te brengen. Hieronder een overzicht daarvan.

In februari 2021 heeft RTV Oost een nieuwsitem gepubliceerd over een verdelging van een 'wespennest' in Enschede. Op de video bij het item was echter te zien dat het geen Franse veldwespen waren zoals werd beweerd, maar honingbijen. Na verontwaardigde reacties heeft RTV Oost nader onderzoek laten doen en mij geïnterviewd over deze kwestie. Dit leverde een nieuw artikel op.
Hopelijk leert men van deze kwestie dat niet zomaar overal de gifspuit op gezet moet worden. Want ook al waren het (Franse veld)wespen geweest dan nog was verdelging in een spouwmuur op ca. 10 meter hoogte en op ruime afstand van het dichtstbijzijnde balkon onnodig geweest. Interview over wespen tijdens een online event van de afdelingen Groningen,

Friesland en Drenthe van de Partij voor de Dieren op 14 maart 2021.


Op het digitale Brandweercongres 2020 dat werd georganiseerd door Brandweervereniging Vlaanderen en dat ook toegankelijk was voor Franstalige en Nederlandse collega's, heb ik een presentatie gehouden met als titel "Van wespenbestrijding naar overlastbestrijding op natuur- en diervriendelijke wijze."
Artikel op de website van het radioprogramma Vroege Vogels naar aanleiding van een item over wespen. Het radiofragment is te vinden in het artikel.
Artikel in het dagblad Trouw over wespen en wespennesten.
Interview met de wespenvriend op de website van Brandpunt+ van NPO3.Item over wespen in het programma Noord Vandaag op RTV Noord. Het onderdeel over wespen is van 11:30 tot 18:00. 


Kort interview in het Algemeen Dagblad over het levend verplaatsen van wespennesten als alternatief voor verdelging.

      Korte video over het verplaatsen van een wespennest van de Gewone wesp (Vespula vulgaris) uitgezonden door RTV Drenthe.

Artikel in het Friesch Dagblad over de onzin van het roekeloos verwijderen van alle wespennesten.

Eerste deel van een vierdelig interview door Petra Maartense waarin ik op haar YouTube kanaal uitgebreid vertel over wespen.

Mooi positief verhaal over wespen in het Friesch Dagblad.

Een artikel over wespen op de website van RTV Noord naar aanleiding van een radio-interview. Op de foto een nest van de Middelste wesp (Dolichovespula media) dat ik van een schoolplein naar mijn tuin had verplaatst.